Tsong-Fu Cheng

Waarom

Wat ooit als hobby begon is al snel een echte passie voor glas en alles wat daarmee te maken heeft geworden. Ze noemen het ook wel het glasvirus dat niet meer overgaat.

Waarmee

Met de brander of via versmelting in de oven, een techniek die fusen heet. Voor de objecten die gefused zijn gebruik ik verschillende technieken zoals drops, meshmelts, pâte de verre en vele andere technieken. Van glasstaven – die ik in de vlam verwarm — maak ik kralen, hangers of andere vormen. In 2015 heb ik van een bekende Italiaanse glasbrander uit Murano holle kralen leren blazen. Deze holle kralen blaas ik op een pijp en ze gaan na het afkoelen de oven in. U vindt hier holle kralen met zilver afgewerkt die u kunt vullen en met lijm kunt dichten. Er is de mogelijkheid tot het verwerken van as in een massieve kraal. U kunt contact met mij opnemen mocht u hier vragen over hebben.

Waardoor

De Kunstsuper kwam plots op mijn pad en het is een hele eer om hier te mogen exposeren. Neem gerust de tijd om mijn objecten die aanwezig zijn te bekijken. lk probeer zoveel mogelijk duurzame materialen te gebruiken zodat het hopelijk een leven lang meegaat. Ieder object is uniek.

Vaak vragen klanten mij of het glas stevig genoeg is om te dragen. Doordat de spanning uit het glas is gehaald kunt u het zonder zorgen dragen. Uiteraard blijft het breekbaar en het laten vallen van glas op steen is natuurlijk kwetsbaar.

Bekijk onderstaande video waarin Tsong-Fu meer vertelt over haar werk: