Afvalstad, hoe gaat het er uit zien?

Afvalstad wordt een kunstinstallatie in het Prinsenkwartier, ontworpen en gemaakt door verschillende partijen zoals een middelbare school, MBO School voor Technologie en Engineering, HBO Mechatronica, TU Delft, een of meerdere kunstenaars van de Kunstsuper Delft. Ondersteunend worden er lezingen en debatten georganiseerd door TOP Delft.
In het ´Atelier´ van het Prinsenkwartier op de begane grond wordt een grote kijkdoos gemaakt van 3.5 breed x 4.5 diep x 3.15 m hoog. In de voorwand komen een paar kijkgaten, waar men het hoofd doorheen kan steken. Binnen zal een stad te zien zijn van afvalplastic en vooral niet recyclebaar afval. Er zouden flatgebouwen gemaakt kunnen worden tegen de wanden en er kan een stadsboom ontstaan, of misschien een Delftse gracht. De vorm van Afvalstad wordt uiteindelijk samen met de leerlingen van 4 HAVO of 5 VWO bepaald.
Met lichteffecten worden dag en nacht in versneld tempo gerealiseerd. Geluidseffecten en stromend water over de grond maken de futuristische sfeer compleet.
Gedeeltelijk zal de opbouw van de stad openbaar zijn voor publiek. Om het verrassingseffect niet van te voren weg te geven, zal op een gegeven moment tijdens de opbouw de deuren gesloten worden tot de opening.

Caroline van Kooij, project coördinator

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.