Artists in the Spotlight

Bij Kunstsuper Delft staan telkens twee kunstenaars in de schijnwerpers met hun werk. Zij kunnen gedurende twee maanden wat meer werk exposeren op een prominente plaats. Tijdens de opening vertellen de kunstenaars over hun werk.

Van 21 juli 2019 tot en met 19 september 2019

Jose van Mierlo en het koppel Jenny van Leeuwen en Vincent Vogels staan van 21 juli t/m 19 september met hun werk in ‘the spotlight’ bij Kunstsuper Delft. 

Jose van Mierlo 

Gefascineerd door glas, begon José van Mierlo in 2003 aan een opleiding neonglasblazen. Daarna ging ze thuis experimenteren met glas. Ze vormt dit voor de brander tot objecten en sieraden. Wat haar boeit zijn de typische eigenschappen van glas: sterk, maar ook fragiel, de transparantie, glans en kleur. Doordat kleurloos glas tegelijkertijd zichtbaar en bijna onzichtbaar is, krijgt het werk een verrassende extra dimensie.

Jenny van Leeuwen en Vincent Vogels

Zij zijn een kunstenaarsduo en oneindig geïnspireerd door kleur en vorm. Door te fotograferen leer je anders te kijken naar je omgeving. Met hun fotografie willen ze verwondering of verbazing teweegbrengen en op een creatieve, vaak kleurrijke manier de kunst in het alledaagse overbrengen.

 

Tot 18 juli staan de kunstenaars Marja Jansen-van Weerdhuizen en António Teodósio nog in de ” Spotlight” 

Tulpenvaas

De tulpenvaas is een onderdeel van de route van de Gouden Draad. Tien kunstenaars hebben elk in eigen techniek een onderdeel gemaakt. Van negen onderdelen is ook een detail gemaakt. De negen details komen in etalages van winkels en culturele instellingen in Delft te liggen. Deze winkels en instellingen hebben ook het Gouden Product of een Gouden Project  bedacht voor het thema de Gouden Eeuw. Deze details vormen de speurtocht in de route. Als je de negen details tijdens de speurtocht ontdekt hebt, kan je een presentje ophalen bij de Kunstsuper Delft. Vanaf 26 april kan de route de Gouden Draad gelopen worden en gaat ook de speurtocht van start.Uitleg en spelregels over de speurtocht zijn te vinden in de folder over de activiteiten tijdens dit Gouden Eeuw jaar.

Dit jaar bruist Delft van gouden activiteiten.

          

 

 
 


Jenny van Leeuwen en Vincent Vogels
Jenny van Leeuwen en Vincent Vogels

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.