ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Van 25 september t/m 22 november staat het werk van Arianne Kerkstra en Winnie de Keizer in de schijnwerpers. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 2 oktober om 15.30 bij de Kunstsuper Delft. De kunstenaars zijn aanwezig om een toelichting te geven op hun werk.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Arianne Kerkstra
Arianne is een van de deelneemsters van het eerste uur in Kunstsuper Delft. Al meer dan 10 jaar exposeert zij hier haar schilderijen, acryl op doek, en ontwikkelt zij zich op haar eigen wijze. Jarenlang heeft zij zich beziggehouden met het schilderen van stadsgezichten van Delft, tot zij vorig jaar naar een schilderweekend in Limburg ging. Midden in de natuur kwamen er ineens bomen en groen tevoorschijn op het canvas en ontstonden er landschappen. In eerste instantie nog erg realistisch maar nadat zij kennis nam van het werk van Etel Adnan kwam er steeds meer abstractie en werden de kleuren feller. De schilderijen die ze nu in de Kunstsuper laat zien, komen allemaal voort uit de inspiratie van dat ene weekend in Limburg.

Er hangen vijf werken aan de muur, maar er staan er meer in een box op de grond. Voel je vrij om die om te ruilen met de schilderijen aan de muur zodat je je eigen expositie kunt samenstellen en bekijken.

Winnie de Keizer
Ook Winnie exposeert vanaf de start haar breiwerk in de Kunstsuper. Onder de naam Winknit maakt zij bijzonder breiwerk. De inspiratiebron voor haar kleurrijke creaties is het materiaal. Ze kiest meestal voor de wat duurdere garens van indie dyers. Dat zijn onafhankelijke, niet aan wolfabrieken verbonden producenten, die hun wol verven in meestal kleine oplagen. Daarmee maakt ze unieke kledingstukken en accessoires, zoals shawls en mutsen.

Zeer origineel zijn de spijkerjacks met gebreide mouwen. Winnie koopt hiervoor tweedehands jasjes, haalt de mouwen eruit en breit er nieuwe in. Zo wordt elk jasje uniek, want ze breit zelden of nooit meermaals hetzelfde patroon.


Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.