ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Vanaf 15 mei staat het werk Diana Harteveld en Petra Kooij in de schijnwerpers. Zij zijn de Artist in the spotlight.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Diana Harteveld is geboren en opgegroeid in Bulgarije. Daar begon haar passie voor de keramiek. Het materiaal was het begin, daarna kwamen de ideeën en de objecten. Door de jaren heen heeft Diana objecten gemaakt van uiteenlopende soorten klei – van aardewerk, steengoed, rivierklei tot porseleinklei. Deze experimentele manier van werken maakt een onderdeel uit haar ontwikkeling als keramiste en past bij haar persoonlijkheid. In de laatste acht jaar werkt ze voornamelijk met verschillende soorten porseleinklei. Ze maakt decoratieve en bij gelegenheid gebruiksvoorwerpen (zoals vazen), evenals puur kunstobjecten. De esthetiek staat voorop in haar werk. Diana zoekt naar iets moois in haarzelf, in haar omgeving, in oude (of nieuwe) kunstobjecten. Dan probeert zij via een esthetisch object een samenhangend positief verhaal over te brengen, ook naar de toeschouwer.

Petra Kooij Abstracte objecten en composities van bioplastic
Petra Kooij is een veelzijdig mixed media kunstenaar. Momenteel werkt zij met zelfgemaakt bioplastic van aardappelzetmeel of agar-agar. Dit materiaal biedt haar een scala aan mogelijkheden voor het componeren van objecten en composities. Vooral in grote kleurrijke foto’s komen de grillige vormen, de transparante kleur en de fijne textuur prachtig tot uiting. De objecten zijn abstract in vorm maar doen natuurlijk aan. Speciaal voor Artists in the Spotlight heeft Petra van bioplastic kleine objecten gemaakt en biedt deze bij uitzondering te koop aan.


Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.