KUNSTSUPER GESLOTEN OP 10 EN 11 JANUARI

Op dinsdag 10 en woensdag 11 januari 2023 is de Kunstsuper gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Vanaf donderdag 12 januari bent u weer van harte welkom.

ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Van 15 januari t/m 12 maart 2023 staat het werk van Christa van Rijs en Aafke Buitelaar in de schijnwerpers. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 15 januari om 15.30 bij de Kunstsuper Delft. De kunstenaars zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op hun werk.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Christa van Rijs
Christa van Rijs maakt sieraden van goud en zilver waarin soms edelstenen zijn verwerkt. De technische kant van het edelsmeden leerde ze op de avondopleiding in Schoonhoven. Het ontwerpen is haar grote passie: iedere keer weer de uitdaging aangaan iets nieuws te creëren. De meeste sieraden zijn ‘one of a kind’.

Solderen heeft voor haar ook een diepere betekenis: Het is het zoeken naar een mooie verbinding in al haar facetten. Losse elementen omvormen tot één geheel. Via het smeden, metalen omvormen en in een passende vorm zetten op basis van aloude technieken. Ze laat zich graag inspireren door de natuur, maar ook door architectuur, of door die ene mooie zelf gevonden steen, waaromheen een uniek sieraad ontstaat.

Aafke Buitelaar
Aafke Buitelaar is het meest in haar element als ze kan scheppen en creëren. Als mixed media kunstenaar – ze schildert en fotografeert – laat ze nu als Artist in the Spotlight nieuw werk van haarzelf zien: Ipad-art. In het werken op de Ipad komen het schilderen en fotograferen samen. Anderhalf jaar geleden is zij hiermee begonnen en dit heeft geleid tot twee series: ‘Landschappen+’ en ‘What’s on your mind’.

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.