Artist in the Spotlight

Bij de Kunstsuper Delft staan telkens twee kunstenaars in de schijnwerpers met hun werk. Zij kunnen gedurende twee maanden wat meer werk exposeren op een prominente plaats. Tijdens de opening vertellen de kunstenaars over hun werk.

Opening     zondag    18 november 2018 15:30 uur

IEDEREEN WELKOM TOEGANG GRATIS

Arianne Kerkstra, schilderes

Voor haar deelname aan Artist in the Spotlight heeft zij zich vooral geconcentreerd op de schilderijen van Delft die ze sinds een aantal jaren maakt. Deze keer heeft ze gezocht naar nieuwe uitsneden van de overbekende Delftse binnenstad gezichten.  Ook het formaat van 40x40cm is nieuw voor haar.

Als tegenhanger heeft zij gekozen voor een aantal abstracte werken waarbij de kijker zelf aan de slag moet om het beeld te duiden. Kleur is voor haar een heel belangrijke uitdrukkingsmogelijkheid om vorm te geven aan haar gevoel/stemming.

In beide gevallen maakt ze gebruik van acrylverf.

Charlotte Bakker, glas in lood en tiffany loodenspelen.nl
Charlotte Bakker werkt sinds 2012 als glaskunstenares onder de naam Lood en Spelen. Voor haar is glas met al zijn kleuren, texturen en het samenspel met licht een oneindige inspiratiebron.

Voor Artist in the Spotlight heeft zij een selectie van haar werk gemaakt waarmee de veelzijdigheid van glas wordt getoond: strak mathematisch glas-in-lood staat naast frivoler Tiffany werk en sieraden van gefused glas.

Charlotte werkt in verschillende stijlen met een brede variatie van technieken, en houdt ervan de grenzen van het werken met glas te verkennen.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.