ARTIST IN THE SPOTLIGHT

Vanaf 24 juli tot en met 16 september 2021 staat het werk van Winnie de Keizer en Gerda Pieterman centraal.

Wij nodigen u van harte uit om de komende weken de Kunstsuper te bezoeken en hun werk te bezichtigen.

Winnie de Keizer

Winnie de Keizer heeft een passie voor papier. Ze zet losse stukjes papier om tot een geheel in de vorm van collages, die haar kijk op de wereld verbeelden, vaak met een knipoog. Inspiratie haalt zij uit werk van de Dada-beweging, Pop-art en de door haar zogenoemde ‘Niets-aan-de-hand-meisjes’ (de pin-ups van Gil Elvgren). Haar recentste thema is ‘Be different’, een oproep aan de beschouwer om zich te onderscheiden van de massa, te zoeken naar en het behouden van de eigen identiteit.

www.atelierdekeizer.com

Gerda Pietermann

Gerda Pieterman  heeft als kind veel getekend en geschilderd. Haar passie voor klei ontstaat als ze verhuist uit Delft. Om in haar nieuwe woonplaats mensen te leren kennen gaat zij boetseren en dat is meteen raak. Het is heerlijk  om  de natte klei tussen je vingers te voelen en het is wonderbaarlijke en ongelofelijk dat  je bijna alles wat je in je hoofd bedenkt, kunt uitbeelden.

Ze maakt meestal  “andere” beeldjes waar ook bijna altijd wel een poesje in te vinden is; ze is dol op poezen. Het wordt lang niet altijd wat je bedacht had maar dat is het leuke; je maakt er weer een klont klei van en begint opnieuw.

Je ziet altijd weer nieuwe dingen als je de Kunstsuper Delft binnenloopt. Vaak is er werk te zien van nieuwe deelnemers. Maar ook brengen de kunstenaars regelmatig nieuw werk en zorgt de styling voor een andere presentatie. Zo is het iedere keer de moeite waard om even een kijkje te nemen in de Kunstsuper Delft.