Donna Devine

Waarom

Als Canadese uit een klein stadje in Noord-Ontario, word ik beïnvloed door de natuur en de seizoensgebonden kleurveranderingen.

Waarmee

Met behulp van een acryl ‘giet’ techniek en een geschikt substraat, creëer ik stemmingen, dromerige, fantasieachtige patronen die een suggestieve vorm of een aansprekende compositie van kleuren bevatten; vandaar de naam ‘Dreamscapes by Donna’. Ik plaats deze creaties onder een glazen cabochon, die het effect vergroot, knip ze vervolgens uit en plaats ze in hoogwaardige sterling zilveren, bronzen of verzilverde randen. Het patroon in elk sieraad kan nooit worden herhaald. Elk van mijn creaties is uniek.

Waardoor

Wat ik het leukst vind aan de ontwerpen, is dat ze vaak herinneringen aan andere kunstwerken of een emotie oproepen. Of het nu het resultaat is van de kleurencombinatie of de vorm van het beeld, of gewoon een gevoel van ‘ik weet niet waarom ik het leuk vind’, maar dat doe ik. In feite geef ik vaak namen aan de sieraden, vooral wanneer een bepaald ontwerp een gevoel of een herinnering oproept, of een spontaan denkbeeldig scenario genereert.