Easton Davy

Waarom

Ik luister graag naar muziek en geniet vooral van Jazz en Blues. Ik hou ook van de schilderijen van Piet Mondriaan en de kleuren van het Delfts blauwe aardewerk. In mijn Jazz en Blues ontwerpen verwerk ik elementen van het werk van Mondriaan en de kleur blauw. Zo ontstaat er een spannend soort kunstwerk waarin ik op zoek ben naar een nieuwe stijl die mijn eigen cultuur, mijn muzikale smaak en mijn kunst combineert.

Waarmee

Ik werk graag met acrylverf, inkt en aquarelverf. Als achtergrond gebruik ik oude kranten en pagina’s uit antieke woordenboeken. Soms werk ik op karton. Ik maak graag mixed-media collages met recyclebare materialen, items die mensen vaak weggooien. Ik maak ook prints , meestal van mijn op muziek-gerelateerde kunst.

Waardoor

Als kind dat opgroeide in New York City en was ik altijd gefascineerd door het kijken naar mensen die er anders uitzagen. Ik begon mensen te tekenen toen ik op de basisschool zat, en ben er niet meer mee gestopt. Ik maak al meer dan 50 jaar kunst en ben geïnspireerd door muziek, jazz in het bijzonder. Sinds 2004 exposeer ik zowel in de VS als in Nederland. De afgelopen 17 jaar heb ik veel succes gehad met het live schilderen op het North Sea Jazz Festival; net als de muzikanten improviseer ik mijn kunstwerken op de muziek. Ik hou van de kunstgeschiedenis in Nederland en ik gebruik graag een van mijn favoriete kunstenaars, Mondriaan, als inspiratie om nieuwe kunststijlen te ontwikkelen. Ik ben altijd aan het creëren en deel mijn kunstwerken graag met het publiek.