Leo van der Hout

Waarom

Ik heb altijd de behoefte iets te creëren, zie om mij heen veel dingen die mij inspireren en motiveren, zoals vormen van gebouwen, materialen etc. Die probeer ik dan te verwerken in mijn werk. Ik ben altijd op zoek naar materialen die ik kan gebruiken.

Waarmee

Bij voorkeur werk ik met materialen die normaliter weggegooid worden. Als drager gebruik ik flessen, kokers waarin single malt whiskyflessen verpakt zijn en soms kruiken. Deze bewerk ik met karton, papier en lijm en vervolgens werk ik het geheel af met witte olieverf. Witte verf om de vormen in het licht beter tot uitdrukking te laten komen.

Waardoor

Al vanaf de lagere school ben ik erg geïnteresseerd in kunst, ging toen al regelmatig naar musea en galeries. Dit inspireerde mij toen al en nu nog steeds om zelf aan de slag te gaan. Ik ben een groot bewonderaar van de Stijl groep (met name Mondriaan, Van Doesburg, Rietveld en Huszar) en de Nul groep (met name Schoonhoven en Hendrikse). De objecten en wand reliëfs die ik maak zijn dan ook een mengeling van deze stijlen.