Rein Meijer

Waarom

Al op jonge leeftijd begon ik met tekenen en schilderen, maar koos voor een zeker bestaan en dus voor een ander vak. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en met enige regelmaat zagen schilderijen en tekeningen het licht. Behalve een cursus etsen aan de VAK in Delft en het volgen van enkele workshops modeltekenen bij Kunstbreak in Berkel en Rodenrijs, heb ik geen kunstopleiding gevolgd en ben dus een echte autodidact. Eenmaal met de VUT werden deze activiteiten wat intenser opgepakt en heb ik mij verder ontwikkeld tot een fijnschilder met een voorliefde voor modern realisme en soms een beetje magisch realisme.

Waarmee

Afhankelijk van het onderwerp en het effect dat ik wil bereiken, maak ik doorgaans gebruik van olie- of acrylverf op linnen of canvas.

Waardoor

Vanaf de jaren ’70 hebben vooral de moderne Nederlandse realisten als Herman Berserik en Nicolaas Wijnberg mij geïnspireerd. En natuurlijk is er geen betere stimulans dan een redelijk succes. Zo heb ik in 2016 met mijn schilderij “Moto Guzzi” de publieksprijs van de Rabobank Kunstexpositie gewonnen en van de vakjury de tweede prijs gekregen voor mijn gehele oeuvre. In 2019 werd mijn aquarel “Passanten” uit ruim 8400 internationale inzendingen door het Rijksmuseum uitgekozen voor deelname aan de expositie “Lang Leve Rembrandt”. En, ondanks de Corona-perikelen, mocht ik in 2020 met mijn schilderij “Grote Markt” deelnemen aan de expositie “Een andere kijk op Delft” in het Vermeercentrum in Delft.